TET - 2 WORLD IN BOX BOOK ONLINE KHARIDO.
CHALTI PATTI
Showing posts with label TET - 2. Show all posts
Showing posts with label TET - 2. Show all posts
Saturday, June 25, 2016
Sunday, July 26, 2015
गुजरात TET-2 आन्सर की 2015 UNOFFICIAL
गुजरात राज्य परीक्षा बोर्ड द्वारा आजरोज 26 जुलाई 2015 के दिन TET-2 परीक्षा का आयोजन किया गया था.TET-2 परीक्षा पास उमेद्वारो को धोरण 6 से 8 अपर प्राइमरी स्कूल में मेरिट के आधार पर गुजरात सरकार द्वारा शिक्षक में भरती किया जाता हे.
आजरोज भाषा ,सामाजिक विज्ञान और गणित-विज्ञान शिक्षको की भरती के लिए TET-2 परीक्षा ली गई.TET-2 का पेपर दो विभागों में होता हे पहेला विभाग हर एक विषय के उमेदवार के लिए सामान्य होता हे और दूसरा विभाग अपने विषय का होता हे.यहाँ पर हमने निचे भाषा ,सामाजिक विज्ञान और गणित-विज्ञान सभी विषयो की अंसार की दी हे.यह आन्सर की marugujarat.in द्वारा प्रकाशित की गई हे.
पेपर-2 गणित-विज्ञान आन्सर की टुंक समय में को अपडेट होगी
TET-2Paper Solution / Answer Keys: -: English Grammar
1. I am afraid I’m not hungry. I’ve ….. eaten lunch.
Ans: already
Chapter-32 :: Tenses - Perfect Present Tense
2. The dishes ….. being served by Kala to the guests now. (‘The dishes ….. by Kala to the guests now.’-Correct Sentence)
Ans: are/are being served
Chapter-52 :: Active-Passive of Affirmative Sentences
3. You may take away your shoes as they …..
Ans: have been polished
Chapter-52 :: Active-Passive of Affirmative Sentences
4. Would you like ….. chicken ?
Ans: some
Chapter-47 :: Indefinite Pronouns
5. Find out the correct spelling:
Ans: deficiency
6. Rabindranath Tagore was one of the ….. poets of modern India.
Ans: greatest
Chapter-59 :: Degree
7. Sudha ….. to her brother that they should visit Abu the following week.
Ans: proposed
Chapter-65 :: Direct-Indirect-6 of Let-Let me-Let's
8. ….. the terrorist, the police followed him.
Ans. seeing
9. This is ….. picture ….. caused sensation.
Ans: the same…as
10. Children ….. undue important.(importance must be here.)
Ans: should not be given
Chapter-53 :: Active-Passive of Negative Sentences
Chapter-39 :: Should-Ought to Modal Auxiliary Verbs
11. ….. they ….. their meal before you reached?
Ans: Had…..taken
Chapter-48 :: Conjunctions
12. I ….. TV when the telephone rang.
Ans: was watching
Chapter-48 :: Conjunctions
13. Jack is really ….. history, especially Japanese history.
Ans: interested in
Chapter-46 :: Prepositions
14. What ….. do at work?
Ans: have you to (must you is also applicable)
Chapter-50 :: to have to
15. ….. we won’t have much to talk about.
Ans: Unless he comes (little but doubtful)
Chapter-48 :: Conjunctions
16. Put proper question tag. I am a physician, …..
Ans: aren’t I?
17. Who can count the stars? Means…..
Ans: Nobody can count the stars.
Chapter-45 :: Wh. Questions Words-2 With Tenses&Modals
18. Smoking is injurious ….. health.
Ans. To
Chapter-46 :: Prepositions
19. Choose the correct order of sentence.
Ans: How many brothers have you?
Chapter-45 :: Wh. Questions Words-2 With Tenses&Modals
20. Which word is wrong for plural number:
Ans: Leafs
Chapter-8 :: Plural Making Rules and Guidelines
21. “The patient had died when the doctor came” – state the proper tense
Ans: Perfect Past tense
Chapter-33 :: Tenses - Perfect Past Tense
22. … my opinion, you should take the advice of a surgeon.
Ans: According to
23. ‘He brought a good novel’ – Change voice:
Ans: A good novel was brought by him.
Chapter-52 :: Active-Passive of Affirmative Sentences
24. Which is correct sentence:
Ans: A bird is flying over our roofs.
Chapter-46 :: Prepositions
25. Find out wrong group of synonyms.
Ans: Quit-Quiet
26. Sonu and Mantra love ….. .
Ans: each other
Chapter-47 :: Indefinite Pronouns
27. Find out types of noun. “Gold and silver are precious things for ornaments.”
Ans: Material noun
28. The cow is standing ….. a tree.
Ans: under
Chapter-46 :: Prepositions
29. ‘What a beautiful picture it is!’ Make it simple Sentence.
Ans: It is a very beautiful picture.
Chapter-51 :: Exclamatory Sentences
30. ‘Parth puts on a fine dress everyday’
Ans: wears
31. If you worked hard, you ….. pass this test.
Ans: would
Chapter-48 :: Conjunctions
32. Make one sentence:
Ans: My uncle takes neither tea nor coffee.
Chapter-48 :: Conjunctions
Subscribe to:
Posts (Atom)
Highlight Of Last Week
-
IBPS Basic Information Department : Institute of banking Personnel Selection (IBPS) Post Name : Clerical cadre (Clerk) Exam Name : Clerk CWE...
-
Gujarat Police PSI Bharti 2021 (1382 PSI, ASI & Intelligence Officer Posts) Apply Online @ ojas.gujarat.gov.in... Gujarat Police PSI Bha...
-
JAMNAGAR:- JILLAFER CAMP BABAT LATEST PARIPATRA. PLACE :- NAVANAGAR HIGH SCHOOL , JAYSHREE TOKIS SAME, JAMANAGAR CAMP DATE :- 26-10-2016 ...
-
CRITERIA - 1. SCHOOLS LIST:- CLICK HERE. 513 SCHOOLS LIST. CRITERIA 2 SCHOOL LIST :- CLICK HERE. 629 SCHOOLS LIST. CRITERIA 2 SCHOOL L...
-
Aaj Nu Panchang - Your Birthday - Your Future.Date :- 30/07/2016
-
Gujarat Gram Vikas Agency Recruitment For 31 Post Jilla Gram Vikas Agency has published a notification for the recruitmentof various posts...
-
1. डीगो-गार्सिया किस महासागर द्वीप है ? उत्तर : हिन्द महासागर 2. कावेरी जल विवाद किन-किन राज्यों से संबंधित है ? उत्तर : तमिलनाडु एवं कर्नाट...
-
Manushya Tu Bada Mahan Hai Song Download Karo. CLICK HERE TO DOWNLOAD
-
IIM Ahmedabad Recruitment for Research Associates. CLICK HERE
